Vi söker en Produktchef för specialkontaktlinser

Vi söker en Produktchef för specialkontaktlinser

Som en av våra tre produktchefer har du en viktig roll på Multilens

Multilens söker ny produktchef för specialkontaktlinser

Multilens är ett framgångsrikt medicintekniskt företag som arbetar med specialoptik. Vi utvecklar, tillverkar och säljer lösningar till människor med reducerad syn i Europa. I Sverige och Spanien säljer vi själva till syncentraler/synkliniker och utvalda optikkedjor och i övriga Europa säljer vi via distributörer. Multilens är ett familjeföretag med bibehållen entreprenörsanda, trots att vi har funnits i nästan 40 år. Vårt huvudkontor finns i Mölnlycke och vi har ca 85 anställda. Våra tre ledord omtanke, innovation och kunskap, finns med i allt vi gör.

Då vår nuvarande produktchef för kontaktlinser har valt att gå vidare, söker vi nu en ny kollega som kan axla ansvaret. Vi önskar att du har några års erfarenhet av att tillpassa eller utveckla kontaktlinser, men du behöver ingen tidigare erfarenhet av specialkontaktlinser. Dock behöver du vara villig att sätta dig in i ämnet. Till hjälp har du kompetenta kollegor, engagerade kunder/distributörer och ett kompetent nätverk. Är du en flexibel lagspelare som gillar att påverka och driva utveckling så kan detta vara din drömroll.

Rollbeskrivning

Som en av våra tre produktchefer har du en viktig roll på Multilens. Du är den som ser till att vi erbjuder rätt kontaktlinsprodukter på marknaden. För att lyckas kommer du att arbeta nära sälj, marknad och produktion samt ha flera externa kontakter (internationella leverantörer och samarbetspartners). Rollen kräver därför att du är duktig på att kommunicera (muntligt och skriftligt) på svenska och engelska och att du trivs med att tala inför människor. För att aktivt kunna bidra till att vi fattar rätt produktbeslut, behöver du även vara duktig på att söka extern information samt att analysera och dra slutsatser av insamlad intern information. Kort sagt, det är en roll som passar en strategisk och vetgirig doer.

I ditt arbete med att initiera, driva utvecklingen och lansera nya produkter på marknaden, kommer du att få stöd och hjälp av vår produktutvecklare för att följa vår GATE/MDR utvecklingsprocess. Dessutom kommer du att regelbundet att arbeta med att analysera det befintliga sortimentet, för att tillsammans med sälj och produktion besluta och genomföra produktförbättringar och utlistningar.  Du ansvarar också för att marknads- och säljavdelningen tar fram och kommunicerar korrekt produktinformation. Produktchefen är inte ansvarig för produktsegmentets försäljning men är tillsammans med sälj, ansvarig för produkternas prissättning.

Den här rollen passar dig som redan idag har erfarenhet av att arbeta med kontaktlinser. Självklart är det en fördel om du har erfarenhet från specialkontaktlinsbranschen men det är inget krav.  Rollen kräver dock att du är intresserad av att lära dig en ny bransch och att du är duktig på att samarbeta.

Du kommer att rapportera till sortiment- och marknadschef.

Din bakgrund och personlighet

Du har minst 3-4 års erfarenhet av att arbeta med kontaktlinser. Vi söker dig som är utbildad optiker eller som genom många års erfarenhet har skaffat dig motsvarande kunskap.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Vi söker en positiv och lösningsorienterad person som brinner för att skapa resultat mot tydliga mål. Du är även proaktiv, strukturerad och kan lätt hålla i gång flera olika projekt. Dessutom är du prestigelös, social och tycker om att skapa kontakter. Du tycker om att samarbeta men trivs även med att arbeta självständigt. Du är nyfiken och tycker om att ta fram och testa nya idéer. Du är ansvarstagande, är van att arbeta mot deadlines och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Ansökan

Varaktighet Tillsvidare (efter 6 mån provanställning)

Tillträde Så snart som möjligt efter vår överenskommelse

Kontaktperson Frida Lundgren

Sista ansökningsdag Vi tar emot ansökningar t o m 30 september men urval sker löpande

Ansökan skickas till frida.lundgren@multilens.seKontaktuppgifter:

Postadress: Multilens AB, Box 220, 435 25 Mölnlycke, Sverige 
Besöksadress: Skinnefjällsv. 1 
Telefon: +46 (0)31 88 75 50 

We are using Cookies to give you a superior user experience. Futher browsing of this site indicates that you accept our cookie policy.